Centrumkyrkan Falun stödjer i Kiev församlingarna Alfa & Omega och Levande Hopp. Vi har genom gåvor till Ukrainaarbetet redan kunnat sända en hel del pengarförsamlingarna. Vi har också beslutat om nödhjälp till Ukraina med medel från PMU-överskott som kommer att gå via våra vänförsamlingar och andra kanaler.

Alfa_Omega

Alfa & Omega:                  Levande Hopp Kör                        Matutdelning
Pastor Alexander Skoreyko        Videor: Kokkärl / uppvärmning av kärl / Soppkök /  Människor köar /                                                                                                                   Andra orter:     Hjälp till Tjernigov /   Hjälp till Slavutytj / Hjälp till Belaja Tserkov

Ukraina har det mycket svårt. Ryssland anföll 24 februari Ukraina på flera olika gränsavsnitt. Runt Kiev har många samhällen drabbats hårt av förödelse och död. De ryska styrkorna har lämnat Kiev-regionen och kraftsamlar nu i östra och södra Ukraina. Stora delar av Tjernigov ca 16 mil norrut har förstörts och många människor dödats. Utredningar om krigsförbrytelser pågår angående flera orter (bl.a. Bucha, Borodyanka , Gostomel, Irpen).

I söder har staden Mariopol till stor del skjutits sönder. En oerhörd förödelse och ingen vet hur många människor som dödats, men troligen 10 000-tals.

Våra vänförsamlingskyrkor försöker aktivt hjälpa människor i sina omgivningar. Församlingen Levande Hopp har via gåvor de fått redan kunnat organisera omfattande hjälparbete bland människor i kyrkans närhet, men även ut till städer ganska många mil från Kiev.

Wikipedia om Rysslands invasion.

Vill du vara med och stödja Ukraina?
Betala in en gåva till församlingens missionskonto:
Plusgiro: 14 02 33-8
Märk ”Ukraina” så går den oavkortat till hjälp till människor via våra vänförsamlingar.