Centrumkyrkan Falun är ordförandeförsamling för Pingstförsamlingarnas turkietarbete. Sedan 1992 har vi stöttat Sören Disby som är programkoordinator för Kanal Hayat, IBRAs tv-projekt i Turkiet. Sörens kontor finns i Centrumkyrkans lokaler och därifrån organiserar han kristen TV som sänds 24/7 på turkiska. Kanal Hayat kan man även kan ta in här i Sverige men allt streamas även via kanalens hemsida, www.kanalhayat.tv. Varje månad hör många tittare av sig till uppföljningskontoret i Istanbul och vill veta mer om kristen tro.

Det är ett helt fantastiskt arbete vi får vara med att driva men i och med att det är ett så pass starkt muslimskt land stöter vi på en del problem längs vägen. Men sedan den 15 Mars 2007 har sändningarna pågått dygnet runt.

Satellitinfo:
Hotbird  13.0º Öst
11179 Ghz
Horisontal
27,500 SR
3/4 Fec

Vill du vara med och stödja arbetet?
Betala in en gåva till församlingens missionskonto:
Plusgiro: 14 02 33-8
Märk ”Turkiet” så går den oavkortat till arbetet i Turkiet.